De Veluwse Hoevegaerde behaalt Gouden Green Key

PUTTEN Landal De Veluwse Hoevegaerde heeft een gouden Green Key ontvangen voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Normaal staan op het park de gasten op de eerste plaats, tijdens de keuring stond duurzaamheid centraal. De Veluwse Hoevegaerde is het 25ste park van Landal GreenParks dat een Green Key certificaat behaalt.

Green Key is een keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Momenteel telt ons land ruim 600 Green Key gecertificeerde ondernemingen. In Nederland zijn inmiddels 23 parken van Landal gecertificeerd, in Duitsland 2. Doelstelling van Landal is dat eind van dit jaar 40 parken gecertificeerd zijn en eind 2016 alle 74 parken in alle landen.

,,Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als recreatiepark midden in de Veluwse natuur is duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen geworden. Zo leggen we extra de nadruk op water- en energiebesparing in de bungalows en heeft ons zwembad een solardouche, waarvan het water door zonne-energie wordt opgewarmd," aldus Oscar Rijks, general manager van Landal De Veluwse Hoevegaerde. ,,De natuurlijke uitstraling bewaken we met een flora- en faunaplan. Zo zijn alle coniferen op het park vervangen door beplanting die hier thuishoort, zoals vlinderstruiken, taxus en brem. We hebben broedkasten in onze eendenvijver, vogelnestkasten op het park en een insectenhotel voor bijen en vlinders. Hierover was de inspecteur van Green Key zeer te spreken."