• VisitVeluwe

E-learningcursus over Noord-Veluwe nu online

PUTTEN VisitVeluwe heeft dinsdag een online-training gepresenteerd over de Noord-Veluwe. In de training doen frontofficemedewerkers van het toeristisch bedrijfsleven basiskennis op van de negen gemeenten in het gebied. De cursist wordt spelenderwijs rondgeleid langs de belangrijkste attracties, leert over terugkerende evenementen en krijgt op een aantrekkelijke, leerzame manier de sterkste punten van de streek gepresenteerd.

Alles is bedoeld om de vele toeristen en recreanten in de regio sneller en kundiger te kunnen adviseren. De cursus maakt deel uit van een groot trainingsplatform van VisitVeluwe, dat wordt gepresenteerd op www.regioambassadeur.nl. Medewerkers van het toeristisch bedrijfsleven kunnen gratis deelnemen aan de gepresenteerde cursussen. Op dinsdag 6 december reikte de voorzitter van Regio Noord-Veluwe, burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk, op Landal Oldebroek de eerste certificaten van deelname uit aan Noord-Veluwse cursisten.

ONLINE TRAINING De training Noord-Veluwe maakt deel uit van een groot online trainingsplatform van VisitVeluwe, waarin frontofficemedewerkers gratis parate kennis kunnen opdoen over een veelheid aan onderwerpen. VisitVeluwe kon de training over de Noord-Veluwe uitbrengen in nauwe samenwerking met de negen gemeenten in de regio (Elburg, Ermelo, Epe, Heerde, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten) en de Regio Noord-Veluwe. Hij wordt gepresenteerd op www.regioambassadeur.nl. In dertig trainingspagina´s wordt de cursist spelenderwijs geleid langs de rijke cultuurhistorie van de gemeenten, het vele natuurschoon en het grote aanbod aan musea en attracties.

Met behulp van interactieve kaarten en leerzame films wordt bereikt dat de informatie goed beklijft. De training wordt afgesloten met een korte toets die bij goed resultaat wordt bekroond met een certificaat van deelname. Daarmee is iedere cursist officieel regioambassadeur. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bij de uitreiking van de deelnamecertificaten: "Ik ben trots op dit mooie nieuwe product voor de Noord-Veluwe. Deze training zal zijn vruchten afwerpen voor de toename van onderlinge kennis van ieders gemeente. Ik hoop dan ook dat alle toeristisch ondernemers in de regio hun medewerkers zullen stimuleren de training te gaan volgen. Zo wordt een extra bijdrage geleverd aan ons doel om de Veluwe vakantiegebied nummer één van Nederland te laten worden."

WAARDERING Bastiaan Overeem, programmamanager VisitVeluwe: ,,Wij krijgen veel waardering voor ons trainings programma. Cursisten vinden het platform laagdrempelig, interessant en erg leerzaam. Wat extra wordt gewaardeerd is dat de trainingen gewoon thuis kunnen worden gevolgd en tussentijds kunnen worden afgebroken. En deelname is gratis. Op dit moment hebben we liefst twintig cursussen online staan. Niet alleen over de Veluwe maar ook van de regio Arnhem Nijmegen. Maar we hebben ook thematrainingen. Denk aan Operation Market Garden, De Vierdaagse, Van Gogh in Gelderland en Hoe ben ik een goede gastheer voor Duitse gasten. In twee jaar tijd hebben we zo'n duizend cursisten actief op het platform die met elkaar meer dan drieduizend trainingen hebben gevolgd. Binnenkort komen er nog wat extra thematische trainingen op het platform bij. Denk aan Hanzesteden, Erkend Veluwse streekproducten en Van Mondriaan tot Dutch Design".