• Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia

Emté Putten in handen van Jumbo en Coop

PUTTEN Supermarktketen Emté komt in handen van zijn branchegenoten Jumbo en Coop. De twee partijen betalen daarvoor in totaal 410 miljoen euro aan de huidige eigenaar, groothandelsbedrijf Sligro. Het distributiecentrum aan de Voorthuizerstraat en de supermarkt van Emté aan de Postweg in Putten gaan ook over in andere handen. Wat er met het distributiecentrum en de supermarkt gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend.

De verkoop betreft zo'n 130 supermarkten, de distributiecentra van Emté in Kapelle en Putten, een vleesverwerkingsfabriek in Enschede en het hoofdkantoor in Veghel. Het is de bedoeling dat circa twee derde van de winkels naar Jumbo gaat en ongeveer een derde naar Coop.

Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaars. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden. Dat is mede afhankelijk van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Emté was vorig jaar goed voor een omzet van 828 miljoen euro.

Sligro zocht al langer naar alternatieven voor zijn kwakkelende supermarktbedrijf, dat de afgelopen jaren bij gebrek aan schaalgrootte gestaag marktaandeel verloor. Jumbo en Coop werden steeds genoemd als de voornaamste gegadigden. Vorig jaar wees het bedrijf een bod op Emté evenwel nog van de hand.