• Peter Rombout

Evenementenorganisatie nog in volle gang

PUTTEN Het toeristische hoogseizoen is afgelopen, maar de organisatie van de evenementen van ​de winkeliersvereniging in Putten -​ WCP - draait nog op volle toeren. De WCP vindt het naar eigen zeggen erg belangrijk om een mooi en aantrekkelijk winkelgebied te creëren. Door onder meer het organiseren van evenementen, adviseren over de inrichting van het centrum en in de wintermaanden de sfeerverlichting op te hangen bevorderd zij de​ gezelligheid van ​het dorp.

In de zomermaanden konden ook dit jaar bezoekers en bewoners van Putten weer genieten van leuke en verrassende evenementen zoals onder meer BOOM IN' Putten, Fratsen, Smaakvol Putten en de Mode en trenddag. In november en december staan er nog drie evenementen op de WCP-agenda.

Op 18 november zal Sinterklaas met zijn Pieten aanmeren in de haven van Putten. Hierna zullen zij het centrum bezoeken. Op 2 december komt het evenement Pietenpret terug naar het centrum van Putten. Sinterklaas en zijn Pieten brengen een laatste bezoekje aan het dorp voor pakjesavond. Zo kunnen ze nog de laatste inkopen doen en gezellig een praatje maken met de aanwezige kinderen.​

​Op het Pietenpretplein is van alles te beleven en te doen. Op het plein bij Van Ganswijk helpen Knutselpiet, Schminkpiet en Spelletjespiet de medewerkers van Kindcentrum Putten met tal van leuke activiteiten voor kinderen. De pieten van de pietenband laten de hele middag vrolijke deuntjes horen.

Het evenementenjaar zal weer worden afgesloten met een knaller, het jarenlange succes van het Puttense Winterfeest wordt ook dit jaar vervolgd. Het thema Winterwonderland komt in het gehele centrum naar voren op zaterdag 16 december. Tussen 14.00 en 21.00 uur staat het centrum vol met leuke activiteiten, een ​kerstmarkt, Disneyparade en livemuziek. Op het plein bij Boekhandel 't Boekpunt zal dit jaar een schaatsbaan te vinden zijn en in de Molenstraat zullen ook dit jaar ijscarvers ijsblokken omtoveren in ware kunstwerken.