• Modeshows vormen een belangrijk onderdeel van de Mode &Trenddag

    Erik Rudolfs fotografie

Flashmob op Mode & Trenddag

PUTTEN De Mode en Trenddag Putten vindt zaterdag 10 september plaats van 11 tot 17 uur in het centrum van Putten. Gerieke Dunsbergen van de VVV Putten: ,,Het evenement wordt al een aantal jaren gehouden en met succes. Het biedt de kans van de najaarsmode en trends kennis te nemen waarbij voor zowel jong als oud wat te zien valt."

Wijnand Kooijmans

Belangrijk onderdeel vormen de modeshow. Dunsbergen: ,,In totaal hebben wij vijftien deelnemers die ieder op hun eigen manier de dag aankleden. Wij hebben de eisen voor deelname bewust laagdrempelig gehouden zodat iedereen kan meedoen. Dat maakt dat niet alleen kleding wordt getoond maar ook de nieuwste trends op het gebied van brillen en sieraden."

TRENDS Ook deze zijn onderhevig aan trends en anders dan bijvoorbeeld in het voorjaar. Ook worden trendy kapsels getoond en welke make-up dit najaar moet worden gedragen. Ook neemt Reisbureau Vakantie-Expert deel." Iedere deelnemer mag het budget bepalen wat men aan deze dag wil besteden. ,,Dat maakt dat de één kiest voor een catwalk waar de ander een rode loper uitlegt. Iedereen heeft ook de eigen modellen geregeld. Voor de één zijn dat professionele modellen, anderen tonen hun mode door de buurvrouw of vriendinnen."

Op veel terreinen wordt samengewerkt. In de organisatie door het Winkel Centrum Putten (WCP) en de VVV. Maar ook door bijvoorbeeld Van Ganswijk, Van Boeijen en Ko Jager. ,,De één toont kleding, de ander schoenen en Jager sieraden. Wanneer je alleen schoenen laat zien is dat wellicht een beetje kaal maar door de samenwerking wordt het geheel aangekleed." Van buiten het centrum neemt Susil's Bruidsatelier deel met bruidskleding welke wordt getoond op de catwalk van Puttens Modeshop. Om 13.30 houdt Susil's een flashmob met zoveel mogelijk mensen. Het KindCentrum Putten is dit jaar bij veel activiteiten in Putten actief en laat ook deze dag niet verstek gaan.

KNUTSELEN ,,Kinderen kunnen hier knutselen, sieraden maken, spiegeltjes waarmee ze zichzelf kunnen opmaken. Maar ook bestaat de mogelijkheid zich op te laten maken en kinderen kunnen zich verkleden met verkleedkleren of zich daarna op de catwalk te tonen."Ook van de partij is de Stichting Vrouwen het hart van Congo. Met een Afrikaans buffet, live-muziek van een Congolees koor uit Almere en kunst uit Congo. De stichting bestaat tien jaar en daarom is er om 13,39 uur een officieel tintje met burgemeester Henk Lambooij van de gemeente Putten. Voor deze gelegenheid worden ook vrouwen uit Congo zelf overgevlogen.Bron voor het succes is, zo zegt Gerieke van Dunsbergen, de grote verscheidenheid aan winkels in Putten. ,,Je vindt hier niet alleen maar winkels van grote ketens maar ook veel eigen ondernemers. Dat maakt dat ook een grote diversiteit aan het publiek wordt aangeboden. Wij maken een flyer die verkrijgbaar is in alle deelnemende winkels."

Info: www.vvvputten.nl