• Afsluiten van de parkeerplaatsen Strand Nulde met slagbomen vermindert aantal autokraken

    Wijnand Kooijmans

Geen fastfood op Strand Nulde

PUTTEN Geen afhalen van eten en geen drive-in. Dat zijn de voorwaarden die door de gemeente Putten worden verbonden aan de bouw van een nieuw restaurant op Strand Nulde. Duidelijk is dat de gemeenteraad met het bestemmingsplan instemt zonder hieraan verder discussie te wijden.

Wijnand Kooijmans

 

Initiatiefnemer voor de bouw is KS en VanDenBrink Retail Holland. Het gebouw gaat uit twee lagen en een terras bestaan. Het restaurant krijgt een oppervlakte van rond de 920 vierkante meter, het terras wordt 230 vierkante meter groot. Het restaurant richt zich onder meer op gebruikers van rijksweg A28 die hier snel een hapje willen eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Postillion Putten, dat meer mikt op de zakelijke markt, zoals het houden van vergaderingen. Of horeca op Strand Nulde elkaar beconcurreert is, volgens wethouder Nico Gerritsen, moeilijk vooraf aan te geven. Het restaurant krijgt zicht op het water.

 

VRAGEN Binnen de gemeenteraad van Putten leven wel vragen. Maar deze zijn niet dusdanig van aard dat men tegen de bouw van het restaurant is. Henk Koornneef (VVD) vindt het van belang dat Strand Nulde aantrekkelijk wordt gehouden voor de toerist. Al begrijpt hij dat Leisureland inkomsten probeert te genereren door het sluiten van overeenkomsten met de initiatiefnemers van de bouw van het restaurant. ,,Maar de kwaliteit moet wel behouden blijven, de commerciële belangen mogen niet gaan overheersen", zo is zijn mening. Ook heeft hij er moeite mee dat het gebied Nulde steeds meer wordt afgesloten met slagbomen. Dat maakt dat veel inwoners van Putten die buiten het hoogseizoen hier willen verblijven niet meer gratis hun auto kunnen parkeren.

 

INTOCHT Het restaurant komt bovendien op een plek waar mensen de auto parkeren om de intocht van Sinterklaas te zien. ,,Kan dat straks nog", zo vraagt hij zich af. Wethouder Gerritsen is echter wel tevreden met de komst van de slagbomen. Strand Nulde was tot nu toe een geliefd gebied voor autokrakers die snel hun slag sloegen en dan gemakkelijk via rijksweg A28 weer konden verdwijnen. Door de komst van de slagbomen en cameratoezicht hoopt Gerritsen dat het aantal auto-inbraken fors kan worden teruggedrongen.

 

Overleg over het gezamenlijk gebruik van het parkeerterrein van het Postillion Hotel is stukgelopen. Volgens Gerritsen kan het personeel van het nieuwe restaurant straks parkeren op Nulde-Zuid. Wanneer ze dat niet doen, gaat de gemeente handhavend optreden, zo beloofde hij naar aanleiding van een vraag van Bert Klompenhouwer (VVD) hoe de gemeente het parkeren dwingend wil opleggen.

 

IMPULS De wethouder verwacht dat binnen twee jaar het recreatiegebied Nulde een flinke impuls krijgt. Met de plaatsing van nieuwe speeltoestellen en toiletgebouwen is daarmee al een begin gemaakt, zo gaf hij aan in de raadscommissie Ruimte.