• Gemeente Putten

Gemeente: 'Bezoekers tevreden over Putten'

PUTTEN Van juli tot en met oktober 2018 is er een bezoekersonderzoek uitgevoerd in de gemeente. Er is dagbezoekers en vakantiegangers gevraagd naar hun mening over Putten. Ruim 450 bezoekers hebben de online vragenlijst ingevuld en de resultaten zijn ronduit positief te noemen, meldt de gemeente Putten.

De bezoekers van Putten zijn in het algemeen zeer tevreden over hun bezoek aan Putten. Toeristische vakantiegangers en vaste gasten geven Putten gemiddeld een ruime 8,5. Van de bezoekers die een uitstapje in Putten gemaakt hebben krijgt Putten een 8,3. Bijna alle vaste gasten en dagbezoekers en 88 procent van de toeristische vakantiegangers komen zeker of misschien terug naar Putten.

De respondenten gebruiken veel verschillende woorden om Putten te omschrijven. Een aantal woorden komt steeds terug: bos, gezellig, rust, natuur, mooie omgeving en Veluwe. Dit sluit aan bij de uitkomsten van de interactieve sessies met de toeristische sector in het Dromenlab Putten; ,,Putten is natuurlijk, ontspannen, doen". Dat 'doen' komt ook duidelijk naar voren in dit onderzoek: 72 procent van de vakantiegangers fietste en 61 procent van de vakantiegangers wandelde tijdens hun laatste vakantie in Putten.

Uiteraard is er ook ruimte voor verbetering van het toeristisch product. Circa 14 procent van respondenten vindt dat de omschrijving 'onveilig' bij Putten past. Vakantiegangers vinden dit vaker (17 procent) dan de bewoners van Putten (10 procent). Dit is geen gewenste typering van een vakantiebestemming. Verder valt op dat nog geen kwart van de respondenten Putten associeert met watersport en dat slechts 7 procent van de respondenten vindt dat Putten geschikt is voor watersporters. Dit terwijl Strand Nulde aan het Nuldernauw (één van de Veluwerandmeren) ligt. Opvallend veel bezoekers hebben de moeite genomen en de gelegenheid aangegrepen om hun opmerkingen, suggesties en tips mee te geven. Van een verkeersluwe Dorpsstraat, toegankelijkheid voor minder validen, opening van voorzieningen op zondag (maar ook: zondagsrust in ere houden) tot het plaatsen van bankjes in het bos en de oproep tot meer eigentijdse evenementen.

Johan Grift, voorzitter VVV Putten-plus: ,,Ontzettend fijn dat onze gasten zo'n hoge waardering uitspreken. Vooral de positieve reacties op de vriendelijkheid en gastvrijheid springen er voor mij uit. Hier werken we als VVV met de recreatiebranche en gemeente Putten hard aan."
Roelof Koekkoek, wethouder toerisme gemeente Putten: ,,Met plezier heb ik de vele suggesties doorgenomen, daar geven we zeker zo veel mogelijk vervolg aan. Heel mooi deze betrokkenheid van dag- en meerdaagse bezoekers bij Putten. En zo bouwen we verder aan deze sterke economische sector."

De uitkomsten van het bezoekersonderzoek zijn in te zien op www.putten.nl. Zie hiervoor het nieuwsbericht "Bezoekers tevreden over Putten" onder de kop 'Actueel'.