• Hoveniersbedrijf Stip

Hoveniersbedrijf Stip 60 jaar

ELSPEET Hendrik Stip begon zestig jaar geleden met zijn hoveniersbedrijf Stip in Elspeet. Inmiddels hebben de tweede (Bertus) en derde (Henriekus) generatie het hoveniersbedrijf uitgebreid en gemoderniseerd tot wat het nu is. Een hoveniersbedrijf wat naast het ontwerp, aanleg en onderhoud van 'gewone' tuinen ook actief is op het gebied van Grafverzorging en Monumentaal Groen.

Eric Kroes

Henriekus: ,,De wortels van ons hoveniersbedrijf liggen op het kleine landgoed De Kriemelkuil in Ermelo. Daar heeft Hendrik Stip, de oprichter van Hoveniersbedrijf Stip, 16 jaar de leiding gehad in het ontwikkelen, aanleggen en onderhouden van een zeer intensieve tuin." De tweede generatie, Bertus, werd 20 jaar na de oprichting medevennoot. In 1984 nam hij samen met zijn vrouw Cobi het bedrijf over. Zij zagen toekomst in de verkoop aan particulieren en realiseerden toen meteen een modern tuincentrum. Maar omdat het hovenierswerk toch bleef trekken werd eind 1995 het tuincentrum gesloten. Vanaf dat moment is de focus volledig gericht op het aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen.
Ook de derde generatie, Henriekus, is inmiddels medevennoot geworden en heeft de lijn van zijn vader voortgezet. Henriekus: ,,We hebben de diensten bewust wat breder gepositioneerd. Naast ontwerp, aanleg, renovatie en onderhoud van levende tuinen zijn wij ook actief in de grafverzorging en op het terrein van monumentaal groen."

MONUMENTAAL GROEN Vanaf het begin is Hoveniersbedrijf Stip al actief op het gebied van Monumentaal Groen. Ook nu nog wordt bijvoorbeeld een oud landgoed onderhouden en historisch groen behouden en gerestaureerd. Dit jaar is er een mooie opdracht aan toegevoegd, het onderhoud van het Openluchttheater in Ede. Ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum is dit rijksmonument met het hele team bezocht.

LEVENDE TUIN Een tuin die je niet alleen ziet, maar ook kunt voelen, proeven en ruiken? En die leven biedt aan bodem, dier en mens. Dat bedoelen ze bij Hoveniersbedrijf Stip met levende tuinen. En om voor uitvoering een goed beeld te krijgen worden ontwerpen standaard in 3D gepresenteerd. Uiteraard worden de tuinen niet alleen ontworpen, maar ook aangelegd, gerenoveerd en onderhouden.

GRAFVERZORGING Stip is klein begonnen met grafverzorging, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige tak van het hoveniersbedrijf. De hoveniers ontzorgen de nabestaanden door het graf netjes te onderhouden. Vanaf 19,50 euro per jaar kunnen mensen al een klein abonnement hiervoor afsluiten. Henriekus: ,,Daarnaast voeren wij ook herstel- en restauratiewerkzaamheden aan grafstenen en monumenten uit. Zo blijven de graven van uw dierbaren er tot in lengte van jaren waardig en verzorgd uit zien."

a [Hoveniersbedrijf Stip, Staverdenseweg 45, 8075 AP Elspeet; T: 577 - 49 18 51; E: info@hoveniersbedrijfstip.nl; I: www.hoveniersbedrijfstip.nl