• Jan Geerse geeft deze maand het bijltje over aan Gert-Jan Veenendaal.

    Maranke Pater

Jan Geerse geeft bijltje door

PUTTEN Jan Geerse is 45 jaar slager geweest, waarvan hij 28 jaar de slagerij aan de Garderenseweg bezat. Op 14 oktober geeft hij het bijltje over aan oud-collega Gert-Jan Veenendaal die in het pand met zijn Traiteur Slager Veenendaal begint in Putten.

Maranke Pater

Geerse is altijd slager geweest. ,,Ik was chef slager toen ik begon in Wijk bij Duurstede voordat ik eigenaar werd van de zaak in Putten. Het is mij hier altijd prima bevallen." Hij heeft door de jaren heen het slagersvak zien veranderen. ,,Er zijn steeds meer specialiteiten bij gekomen. Van grillproducten tot complete maaltijden. Vroeger waren de karbonades al een luxeproduct voor veel klanten."

ROOKWORSTEN In de jaren dat hij slager is geweest was Geerse vooral bekend om zijn rookworsten waar hij vele prijzen mee heeft gewonnen in de slagersbranche. ,,Ik heb er altijd van genoten om mensen een goed stuk vlees voor te schotelen. Voor mijn gevoel ben ik ook meer geweest dan de slager: ik raakte graag in gesprek met mijn klanten en ik heb hele generaties zien opgroeien. Voor mijn gevoel ben ik wel een dorpsslager geworden hier in Putten." Nu al krijgt hij regelmatig opmerkingen over zijn naderende vertrek. ,,Gelukkig komt na mij en hele goede slager terug. Toevallig raakte ik met Gert-Jan in gesprek. Hij was op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat kwam voor mij op het beste moment, omdat ik altijd al heb geroepen dat ik op mijn 65e wilde stoppen."

KRIEBELEN Ondanks dat Veenendaal zijn zaak 2,5 jaar geleden verkocht aan een medewerker begon het ondernemerschap toch weer te kriebelen. Gert-Jan: ,,In feite ben ik met pensioen, maar ik wil toch graag nog een nieuwe start maken. Ook omdat we een totaal nieuw slagersconcept willen brengen. Voor mij is de Traiteur Slager de overtreffende trap. Natuurlijk blijven de specialiteiten van Jan ook in onze winkel bestaan, zoals zijn befaamde rookworsten." Het aantal maaltijden wordt uitgebreid en luxueuzer van opzet. ,,Ik wil ook graag met papieren verpakkingsmateriaal gaan werken in plaats van plastic. Dit leeft onder de consumenten en we moeten met onze tijd meegaan."

Zijn kip is gegarandeerd antibiotica- en salmonellavrij. ,,Achter al onze producten zit een verhaal. Ik heb dertig jaar in Nijkerk als slager gewerkt en heb een goede samenwerking opgezet met leveranciers uit het hele land." Eén van die leveranciers is Livar, wat staat voor Limburgs Kloostervarken. Hier lopen de varkens op grond van de Abdij Lilbosch in Echt. De varkens worden biologisch gehouden en het vlees is ontzettend mals." In de nieuwe slagerij wordt straks naast dikbil rundvlees ook Black Angus rundvlees verkocht.

Zaterdag 12 oktober is de laatste werkdag van Jan en Elsa en kunnen klanten Gert-Jan en Frederieke verwelkomen. Rond die tijd zullen er diverse openingsacties zijn.

a        [Traiteur Slagerij Veenendaal, Garderenseweg 2, 3882 AH Putten, 0341-351453