• Klussenier

Klussen met De Klussenier

Advertorial

PUTTEN Erwin Lokhorst voert onder de naam De Klussenier vele klussen uit. Of het nu het realiseren van een badkamer is of het inbouwen van een Velux dakraam: hij is van alle markten thuis.

In augustus van dit jaar werkt Lokhorst al drie jaar onder de vlag van De Klussenier. Op zijn 26e begon hij als uitvoerder in de bouw. ,,Gedurende de economische crisis werd ik overbodig verklaard. Ik ben nu 54, dus het was lastig om op mijn leeftijd nog werk te vinden in de bouw. Het zelfstandige ondernemerschap trok mij enorm en daarom ben ik voor mijzelf begonnen."

De Klussenier is een bekend bedrijf dat ook in veel televisieprogramma's voorkomt. Kenmerk van het bedrijf is dat alle franchisenemers vakmensen uit de bouw zijn.  Op dit moment is Lokhorst de enige Klussenier in Putten. Hij pakt allerlei soorten klussen op, van eventueel hak- en breekwerk tot tegelzetwerk. Loodgieterwerkzaamheden, maar ook het elektrawerk, worden allemaal door hemzelf uitgevoerd. ,,Ik merk dat er steeds meer wordt verbouwd. Sinds in 2014 de 6 procentsregeling werd afgeschaft was er een hele groep mensen die toch nog graag even van die regeling gebruik wilden maken. Er is sinds die tijd geen stilstand meer geweest. In het afgelopen jaar ben ik ook veel bij klanten geweest voor de tweede of zelfs derde klus." De meest voorkomende verbouwing is de badkamer. ,,Ik krijg veel renovatiewerkzaamheden en zolderverbouwingen. Regelmatig heb ik een klus waar ik me een aantal weken op kan storten. Een zolder moet bijvoorbeeld geïsoleerd worden, krijgt een andere indeling of er komen zelf te installeren dakramen in."

De meerwaarde van een Klussenier is dat Lokhorst in principe alle soorten klussen oppakt. Hierdoor kunnen mensen alle soorten werkzaamheden door één en dezelfde persoon laten uitvoeren. ,,Voor de klant is het plezierig om maar één man over de vloer te hebben. Ik werk netjes, heb bijvoorbeeld aparte schoenen als ik door het huis heen moet lopen en een speciale stofzuiger waarmee ik mijn werkdagen afsluit." Lokhorst denkt daarnaast graag met de klant mee als deze een bepaalde uitvoering van een project in hun hoofd hebben. ,,Als een klant het toilet in een bepaalde hoek wil en er komt veel bij kijken leg ik ze altijd de consequenties van hun keuzes uit. Dat iets wat heel simpel lijkt een hele grote klus kan zijn. Soms kan het ook geen kwaad om een keuken of een badkamer anders in te delen omdat dit praktischer is. Ik organiseerde in mijn vorige werk de bouw, waarbij ik regelmatig tegen bouwkundige problemen aan liep en die ervaring neem ik mee in dit werk en daardoor kan ik snel een oplossing bieden voor problemen." Het meest geniet Lokhorst van een klus waarbij hij een woning compleet kan afmaken. ,,Tegenwoordig zijn er veel mensen die zelf hun laminaat leggen, maar ik vind het een eer als ik voor de klant een kamer helemaal tot in de puntjes mag afmaken. Op deze manier heb je echt eer van je werk. Als ik ooit met pensioen ga, zou ik het liefste ook mij als vrijwilliger willen inzetten bij het opknappen van oude kastelen."

 

De Klussenier is aangesloten bij een speciale geschillencommissie bij klachten en op alle uitgevoerde klussen zit een jaar garantie.

a [De KlussenierHogesteeg 243882 MJ Putten06 - 53698747erwinlokhorst@klussenier.nl