• @henniebink/Twitter

Lange rijen en agressie bij verzilveren cadeaubonnen Intertoys

PUTTEN (ANP) Consumenten verzilverden zaterdag massaal cadeaubonnen van Intertoys. ,,De meeste zijn nu wel ingeleverd, het gaat heel hard", aldus een woordvoerder van de speelgoedketen die faillissement heeft aangevraagd. Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo'n 1 miljoen euro.

Als gevolg van een computerstoring lag het systeem er even uit, waardoor op veel plaatsen lange rijen ontstonden. In sommige winkels zou de storing tot agressie hebben geleid. Zo meldt Omroep Gelderland dat mensen in de winkel boos op hem werden, omdat hij ze niet kon helpen.

Volgens De Telegraaf leidde de teleurstelling er zelfs toe dat medewerkers zijn belaagd en bespuugd. In Wezep zou een winkel dicht zijn gegaan om veiligheidsredenen. Klanten zouden gedreigd hebben spullen uit de winkel te halen als ze de cadeaukaart niet konden inleveren.

De storing, die veroorzaakt zou zijn door een DDoS-aanval, werd na enige uren verholpen. ,,Alles functioneert nu weer. Mensen kunnen de bonnen gewoon in de winkel inleveren of online", aldus de zegsman.

Vrijdag liet het bedrijf weten dat cadeaukaarten hun waarde zullen verliezen wegens het faillissement. Klanten hebben nog tot en met zondag om ze in te leveren.