• Fysiotherapie Klaarwaterbos is van naam gewijzigd naar Fysiotherapie In Balans.

    David Simon

'Leven aangenamer maken'

Advertorial

PUTTEN Fysiotherapie Klaarwaterbos is van naam gewijzigd naar Fysiotherapie In Balans. Dit maakte eigenaresse Desiré van Nieuwenhuizen bekend tijdens het vijfjarig jubileum van afgelopen zomer. Graag geeft zij een toelichting op de naamswijziging.

Van Nieuwenhuizen is psychosomatisch fysiotherapeut en helpt mensen om weer lekker in hun vel te komen. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten zoals pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Voorbeelden hiervan zijn: chronische pijnklachten, onverklaarde klachten, depressie en/of angstklachten en/ of burn-out. Zij kan mensen helpen om weer 'in balans' te komen en te blijven. Dit is gelijk een mooi voorbeeld dat verwijst naar de nieuwe praktijknaam. De begeleiding van Van Nieuwenhuizen staat voor betrokken, persoonlijk en doelgericht: ,,Het leven van de cliënt aangenamer kunnen maken, daar word ik blij van'.

De psychosomatisch fysiotherapeut kan helpen klachten en signalen van het lichaam te begrijpen. Bewustwording is hierbij heel belangrijk; mensen leren voelen en ervaren wat er in hun lijf gebeurt in bepaalde situaties. De lichamelijke klacht is hierbij het aangrijpingspunt. Maar meer dan de 'gewone' fysiotherapeut kijkt de psychosomatisch fysiotherapeut naar de gehele persoon én naar zijn of haar leefomgeving. Door middel van verschillende gesprekstechnieken, massages, ontspanningsoefeningen en onder andere mindfulness helpt Van Nieuwenhuizen mensen die vastlopen in hun lichamelijke en geestelijke herstel om inzichten te krijgen en meer ontspanning te ervaren.

SPORTEN Ook Gerwin Alderliesten die als (sport)fysiotherapeut werkzaam is op de locatie Sportcentrum Putten kan zich goed vinden in de nieuwe naam. 'In Balans' staat ook voor letterlijk op de been blijven en mee kunnen blijven doen met sporten. Alderliesten richt zich op fysiotherapie bij nek- en schouderklachten, lage rugklachten, sportblessures, revalidatie en valpreventie. Alderliesten heeft op maandagavond (van 19.00 tot 20.00 uur) een spreekuur waar mensen vrijblijvend advies kunnen krijgen over hun klachten .

(Psychosomatische) Fysiotherapie is toegankelijk zonder eerst langs de huisarts te gaan. Mensen kunnen gelijk terecht. Deze therapie wordt vanuit de aanvullende polis vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast streeft de praktijk ernaar om elke nieuwe aanmelding zo snel mogelijk begeleiding aan te kunnen bieden. Begeleiding door fysiotherapie In Balans helpt om een vlotte start richting herstel te maken.

Fysiotherapie In Balans is een kleine praktijk waar persoonlijke aandacht, een vertrouwde sfeer, flexibele openingstijden en een snelle start aan je herstel (intake start binnen 48 uur na aanmelding) voorop staan. Voor meer informatie: www.fysiotherapieinbalans.nl of 06-34879220.

a        [Locatie 1: Prins Hendrikweg 78, Putten. Locatie 2: Hoge Eng Oost 30, Sportcentrum Putten