• Maranke Pater

Marlies Kookt! biedt gezonde maaltijd

Advertorial

PUTTEN  Geen tijd of zin om te koken? Marlies Kookt! is een onderneming die recent gestart is door Marlies Jonkeren.

 Voor mensen die geen tijd of zin hebben om zelf te koken is Marlies Kookt! een uitkomst. ,,Putten is een kleine gemeenschap waar het aanbod van dagverse en gezonde maaltijden die je kunt afhalen niet groot is . Zo kom je al snel uit op een pizza of een frietje." Van maandag tot en met woensdag kookt Marlies voor mensen. Op de Facebookpagina Marlies Kookt staan foto's van de gerechten die Marlies bereidt. Zodra het weekmenu bekend is gemaakt op de website en haar Facebookpagina kan er besteld worden.

VOEDZAAM

Bestellingen voor dezelfde dag moeten voor 11.00 uur geplaatst worden. ,,Klanten kunnen tussen 17.00 uur en 19.00 uur hun maaltijd komen afhalen. Vanaf vier maaltijden kom ik ze gratis bij hen thuis brengen indien gewenst." Jonkeren heeft speciale verpakkingsmaterialen die in de magnetron en de vriezer kunnen.,,Ik houd van lekker en gezond eten. Het hoeft van mij niet altijd super mager en skinny te zijn, als de maaltijd maar voedzaam en gezond is. Ik werk graag met eerlijke en goede producten en koop daarom liever een biologische kipfilet dan een plofkip uit de supermarkt. Ze werkt zoveel mogelijk met seizoensgroenten. Tijdens mijn boodschappenronde ga ik naar de Landwinkel in Ermelo waar ik al mijn biologische vlees en kip vandaan haal."

BOEREN

In het seizoen heeft de Landwinkel een pluktuin met groenten en kruiden. Buiten het seizoen om werkt Marlies samen met PuurDichtbij. ,,Ik bestel het liefst ingrediënten van boeren uit de regio omdat ik voor mijn maaltijden ook klanten hoop te bereiken uit de regio." Bestellingen kunnen via WhatsApp/SMS of e-mail doorgegeven worden. ,,Ik heb verschillende gerechten, iedere dag kan een klant kiezen uit twee complete maaltijden. Van Hollandse pot tot gerechten ver over de grens. Een specialiteit is in honing en kaneel gemarineerde kip, met amandelen en rijst. Ik vind Indische ingrediënten erg leuk om mee te werken. Af en toe kook ik een bijzonder gerecht waar mensen misschien niet veel over gehoord hebben maar waar ik ze wel kennis mee wil laten maken. Alle maaltijden zijn voor zowel kinderen als volwassenen te eten, of het nu een visschotel is of een buitenlands gerecht." Het enige wat mensen thuis hoeven te doen is het gerecht opwarmen en genieten. ,,Mochten mensen een vraag hebben over een ingrediënt of er is een aanpassing nodig dan hoor ik dat graag, ik kan er dan altijd rekening mee houden." 

Een maaltijd kost 10 euro. Omdat senioren en kinderen over het algemeen kleinere porties eten, betalen zij 6 euro voor een halve maaltijd. Als openingsactie biedt Jonkeren elke tweede maaltijd aan voor de helft van de prijs.

a [Marlies Kookt!Engweg 25, Putten06 - 30403054www.marlieskookt.nl