• Ingrid van Daatselaar van ICreate Tuindesign maakt pure 3D tuinontwerpen.

    Charlotte Kroone

'Mensen verrassen met mijn plannen'

PUTTEN Vormgeven, tuinieren, contact met mensen. Het zijn altijd al belangrijke elementen geweest in het leven van Ingrid van Daatselaar. Tegenwoordig steekt zij de creativiteit die in haar schuilt volledig in haar relatief nieuwe bedrijf iCreate Tuindesign: ,,Ik schoolde me om tot tuinontwerpster, deed ervaring op in de branche en werk nu met veel plezier aan 3D-tuinontwerpen waarbij puurheid, de kracht van eenvoud en de natuur centraal staan!”

Charlotte Kroone

Van Daatselaar: ,,Voorheen werkte ik in een heel andere branche maar er is zeker een grote parallel met wat ik nu doe: oog hebben voor de klant, écht zien wie ik voor me heb, aandachtig luisteren, om vervolgens de vertaalslag te maken naar een prachtige tuin. Dat begint met het hebben van een kennismakingsgesprek bij de mensen thuis. Omdat de tuin toch een verlengstuk is van je huis, is dát de plek waar ik het beste kan zien en voelen hoe de mensen zijn en wat ze willen. Ik probeer een goed beeld te krijgen van de leefomgeving en hun wensen: wat is de functie van hun tuin, hebben ze groene vingers, hoeveel tijd en geld kan er besteed worden, hoe ligt de tuin er (nu) bij? Daarna ga ik aan de slag met inmeten en het tekenen van een 3D-schetsontwerp – waarvan op mijn website een paar mooie voorbeelden staan.”

DIGITAAL ,,Soms is het lastig voor mensen om voor te stellen hoe een tuin uiteindelijk kan worden. In mijn 3D-tuinontwerpen neem ik ze stap voor stap mee in dat proces. Ik breng ze op (andere) ideeën en maak dat met 3D-sfeerbeelden inzichtelijk. Het is altijd weer leuk om mensen te inspireren en te verrassen met mijn plannen en met de 3D-presentatie kunnen ze alvast heel goed de sfeer en de uitstraling van hun nieuwe tuin ervaren. Pas als de schets akkoord is lever ik het definitieve 3D-plan (uitsluitend digitaal) aan, met daarbij een uitvoerige toelichting van hoe ik tot bepaalde kleur-, vorm- of materiaalkeuzes ben gekomen. Het 3D-plan biedt mensen (en later ook de uitvoerend hovenier) houvast bij het aanleggen van de tuin. Verder kunnen mensen ook nog kiezen voor het laten maken van een beplantings- en verlichtingsplan. Zoiets is geen must, maar wel absoluut een waardevolle toevoeging voor wie het beste uit z’n nieuwe tuin wil halen.”

SAMENWERKING ,,Voor de uitvoering van het tuinontwerp zijn mensen vanzelfsprekend vrij om de hovenier te kiezen die ze willen. Zelf werk ik samen met verschillende hoveniers in de regio van Putten die ik van harte aanbeveel en waarvan ik uit ervaring weet dat zij dezelfde kwaliteitsnorm hebben als ik. Als mensen willen, dan breng ik ze met elkaar in contact.''

,,Tijdens en na de aanleg van de tuin vind ik het leuk om contact te blijven houden maar dat hoeft niet per se. Hoewel ik persoonlijk natuurlijk altijd wel enorm nieuwsgierig ben naar het eindresultaat!”

a         [iCreate Tuindesign, 06 4825 2528, www.icreatetuindesign.nl, info@icreatetuindesign.nl