• Nieuwe lunchroom Visgilde Foppenm

    Maranke Pater

Nieuwe lunchroom Foppen

Advertorial

PUTTEN Alles wat bij Visgilde Foppen in de winkel of het restaurant komt, wordt op een ambachtelijke manier bereid en om dit vakmanschap te benadrukken is de lunchroom recentelijk fors aangepakt. Mede-eigenaar Jörgen Schuurman:  ,,We wilden onze klanten meenemen in de beleving van onze zaak. Mensen kunnen door de glazen wand tussen de lunchroom en de winkel nu meegenieten van wat er achter de toonbank gebeurt. Iedereen kan zien hoe zijn maaltijd wordt bereid. We hebben gemerkt dat onze klanten dit heel interessant vinden." Er worden zowel kant-en-klaarproducten als producten die ter plekke worden bereid verkocht. ,,Nieuw is dat onze klanten alle menu's die wij ook in de lunchroom serveren -inclusief rauwkost- mee naar huis kunnen nemen."

Er is een groot aanbod in de menu's, van lekkerbekken tot zalm met hollandaisesaus, voor alle liefhebbers van vis is er wel wat te vinden. Nadruk ligt er in de winkel op de vers bereide producten. Iedereen die dat wil kan een product aanwijzen dat ter plekke wordt bereid voor de klant. ,,We hebben heerlijke tonijnsteaks en verse zeebaars. Het assortiment is recentelijk uitgebreid met onze visburger en de sushibonbon."

SUSHI De sushibonbon werd door Visgilde Foppen drie weken geleden ingezonden op een vakwedstrijd en met deze zelfbedachte sushi won Visgilde Foppen goud in de wedstrijd, waar veertig visspeciaalzaken uit heel Nederland aan mee deden. Geen wonder dat de sushibonbon nu volop in de belangstelling staat. ,,Het is een volledig op smaak gebrachte sushi in de vorm van een bonbon. De sushibonbon bestaat uit sushirijst die wij hier in de zaak zelf bereiden, verse zalm en Japanse kruiden. Hier bovenop hebben we een Mirinsausje aangebracht en het geheel hebben we gegarneerd met zeewier."  Op de vrijdag en zaterdag verkoopt de visspeciaalzaak alle soorten sushi die door Visgilde Foppen zelf worden bereid. De sushibonbon is nog de hele maand voor een actieprijs te koop. Normaal gesproken kost de bonbon €2,95 per stuk, in de hele maand april kunnen klanten vier stuks voor €10,- komen afhalen. Ook de visburger is een hardloper bij Visgilde Foppen. ,,Vorig jaar hebben we de burger met veel succes geïntroduceerd. Van verse kabeljauw wordt een visburger op een maisbroodje bereid. De visburger kan met of zonder patat besteld worden. In dezelfde vakwedstrijd hebben we brons gewonnen met de visburger."

Visgilde Foppen biedt sinds kort ook complete maaltijden aan in een ovenschaaltje, die door klanten thuis zó in de oven geschoven kunnen worden. ,,Voor klanten die 's avonds op pad moeten of laat thuis zijn is het een uitkomst om een ovenschaaltje met heerlijke vis, vers gestoomde groenten en een aardappeltje voor maar €7,95 te kunnen aanschaffen. Zo komen we toe aan de wensen van al onze klanten."

Visgilde Foppen

Dorpsstraat 50

3881 BE Putten

0341-352290

www.foppen-visgilde.nl