• sdr

    n.v.t.

Nieuwe start Il Cardellino

Advertorial

PUTTEN Met de komst van een nieuwe eigenaar en nieuwe gastheer maakt Italiaans restaurant Il Cardellino een nieuwe start.

Maranke Pater

In Il Cardellino werken Amedeo Chalal (eigenaar en chef-kok) en Marco Monaco (gastheer) volledig volgens de Italiaanse wijze van het bereiden van eten. Chalal heeft 35 jaar ervaring met de Italiaanse keuken: ,,Het is onze missie om de mensen in Putten kennis te laten maken met de authentieke Italiaanse keuken en de originele ingrediënten. Ik heb in Friuli en Toscane gewerkt als kok en hotelier. Marco komt uit Napels, waar de oorsprong van de pizza ligt. Die Toscaanse en de Napolitaanse invloeden vinden onze gasten ook terug in hun gerechten."

Monaco ontmoette in augustus vorig jaar Chalal. Monaco: ,,Ik werkte op dat moment nog bij een Italiaans restaurant in Barneveld, maar omdat ik in Putten woon was dit een kans voor mij om hier samen met Amedeo een compleet nieuwe bedrijfsvoering neer te zetten." De gerechten die de heren hun gasten voorzetten worden volledig in Italian Style gemaakt en gepresenteerd. Chalal: ,,Onze basis bestaat uit verse producten die we uit Italië laten komen. Onze pizza's worden met bloem en tomaat gemaakt uit Napoli. We zetten pizza's op de menukaart met bijzondere ingrediënten als salami uit Calibrië, wat een heerlijke maar bijzonder pittige worst is. We volgen de foodtrends uit Italië op de voet en serveren nieuwe gerechten op onze kaart."

PASTA Chalal en Monaco laten hun gasten graag zien hoe ze hun gerechten bereiden. Zo beschikt het restaurant onder andere over een speciale pastakoker. ,,Onze pasta smaakt anders dan in negentig procent van de Italiaanse restaurants omdat wij onze pasta à la minute koken. De smaak blijft hierdoor mooi aanwezig." In het restaurant staan twee lange ovens naast elkaar voor de specialiteit van Il Cardellino: pizza's van een meter lang. Marco: ,,We brengen hier gerechten op de menukaart die je niet snel in een ander Italiaans restaurant vindt in Nederland. Op onze pizza van een meter kunnen gasten als ze dat willen zelf hun pizza samen laten stellen. De één wil champignons, de ander wellicht een speciaal soort ham of juist vis. De pizza wordt naar hun wensen samengesteld. Hierna kunnen ze samen met hun gezelschap van de pizza genieten. Deze pizza's worden vaak ook door mensen besteld via onze pizzakoeriersdienst."

Binnenkort wil Chalal starten met een cateringservice in Italiaanse hapjes en buffetten. Nu al kunnen diverse gerechten van de menukaart afgehaald of bezorgd worden in een straal van vijf kilometer. Om te vieren dat er een nieuw team in Il Cardellino staat is er een leuke actie gestart. Tot 15 juni 2018 krijgt ieder gezelschap dat dit krantenartikel meeneemt tijdens een etentje bij Il Cardellino 10 procent korting op de rekening en per persoon een gratis cocktail (ook non-alcoholisch) van het huis.

a        [Il Cardellino I Harderwijkerstraat 1-1 I 0341-352 627 I www.ilcardellino.nl.