• Optie1 Putten geeft advies over een beveiligingssysteem.

    Maranke Pater

Optie1 gaat voor veiligheid

PUTTEN De vakantiestroom komt weer op gang: mensen verlaten huis en haard om in eigen land of het buitenland een paar weken te genieten van een welverdiende vakantie. Optie1 heeft een alarmsysteem dat ervoor zorgt dat het huis veilig achterblijft.

Sinds kort werkt telecombedrijf Optie1 met Panasonic Smarthome, een beveiligingssysteem voor particulieren. Rick Rozendaal, eigenaar van Optie1 in Putten: ,,Veel mensen gaan op vakantie en dat zijn momenten waarop inbrekers actief worden en huizen in de gaten gaan houden."

Er zijn veel beveiligingssystemen in omloop. Marijn Schaap,medewerker van Optie1 Putten: ,,Ik kan mij goed voorstellen dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben zelf ervoor gekozen om Panasonic Smarthome te verkopen omdat het een systeem is dat veiliger is dan een alarmsysteem dat op het WiFi netwerk werkt. Het is een makkelijke installatie waarbij de gebruiker geen maandelijkse kosten hoeft te betalen voor het systeem en Panasonic Smarthome heeft een groot bereik." De Panasonic centrale Hub kan draadloos maximaal vijftig componenten zoals deur/raam contacten koppelen aan het beveiligingssysteem.

SLIMMER Wie het beveiligingssysteem installeert kan zelfs een app installeren op de smartphone om zo te zien wat er thuis gebeurt. Rozendaal: ,,Eigenlijk zegt de naam het al: Smart Home maakt het huis slimmer. Je kunt van een afstand lampen in huis aan- en uitzetten, er kunnen camera's en sensoren aan het beveiligingssysteem gekoppeld worden. Je kunt het systeem zelfs zó instellen dat als er een glas breekt, je daar een melding van krijgt op je telefoon of je tablet. Het systeem kan zelfs zo afgesteld worden dat er een alarm afgaat als er wordt ingebroken."

Het systeem heeft een groot draadloos bereik door toepassing van DECT technologie. Er zijn zelfs sensoren verkrijgbaar bij Panasonic Smarthome die waterlekken detecteren. Schaap: ,,We bieden bewegingsdetectoren die in alle ruimten van een huis toepasbaar zijn." Panasonic Smarthome kan daarnaast ook gebruikt worden als babyfoon. ,,Zodra de baby begint te huilen of te bewegen kan er automatisch een muziekje afgespeeld worden en kun je als ouder via een camera je kind bekijken en het toespreken", aldus Schaap.

Optie1 is naast het Panasonic Smarthome-systeem ook specialist in telefoons, accessoires en telefoonabonnementen. Rozendaal: ,,We bieden alles op het gebied van Telecom. Ieder jaar komen er nieuwe modellen bij, zoals de iPhone X en de iPhone8. Wij leveren alles, zelfs Sim Only-abonnementen. Het voordeel van onze zaak ten opzichte van de verkoop via internet is dat wij bij mankementen een uitstekende service bieden."

a        [Optie1, Dorpsstraat 15, Putten; 0341-743743; www.optie1putten.nl