• Natuur beleven op zijn best tijdens de Outdoor Hunting Day.

    Jachtboutique & Geweermakerij Elspeet

Outdoor Hunting Day in Elspeet

ELSPEET-REGIO Wie alles te weten wil komen over de natuur, wil genieten van het buitenleven, wildhapjes wil proeven en mee wil doen aan leuke outdoor activiteiten en workshops? Kan op zaterdag 29 juni van 10.00 tot 17.00 uur naar de Outdoor Hunting Day bij Nationaal Jachtschietcentrum Berkenhorst aan de Stakenbergweg 60 in Elspeet. Een belevenis voor jong en oud.

De toegang is gratis en bezoekers maken ook nog eens kans op een echte Swarovski verrekijker en nog veel meer mooie prijzen. Outdoor Hunting Day is een prachtig nieuw evenement van jachtboutique & Geweermakerij Elspeet.

ACTIVITEITEN Tijdens de Outdoor Hunting Day die wordt georganiseerd door Jachtboutique & Geweermakerij Elspeet kun je leren overleven in de natuur. Welke planten kun je eten, hoe pak je je rugzak in en wat neem je mee wanneer je een trektocht of gave hike gaat maken? Dat kom je te weten bij de beste bushcraft en outdoor avonturiers van de Veluwe. En wie altijd al eens heeft willen boog- of luchtbuksschieten, kan nu zijn kans grijpen. Rookoven.com zorgt ondertussen voor de lekkerste BBQ snacks en er is ook paling en andere vis te krijgen. Bij de kraam van Wildslagerij Ter Weele kunnen bezoekers worst en ander vlees proeven dat is gemaakt van wild zwijn en hert. Voor de allerkleinsten is er een zandbak en er loopt een wild dier over het terrein dat het heel erg leuk vindt om kinderen te schminken.

Daarnaast is er een imker en korvenvlechter met zelfgemaakte honing en een preparateur die laat zien hoe dieren worden opgezet. De natuurgidsen Corry en Co de Boswachter vertellen belangstellenden alles over wild op de Veluwe, bloemen, paddenstoelen en nog veel meer over de natuur. Ook wordt er informatie en een demo gegeven over naspeurwerk met jachthonden. Iedereen kan gerust zijn eigen hond meenemen, want die mag een echt zweetspoor volgen.

JACHTHOORNBLAZERS De hele dag zullen er verschillende groepen jachthoornblazers te horen zijn. Zij laten bezoekers kennismaken met de verschillende ceremoniële signalen die tijdens de jacht gebruikt worden. Maar er worden ook vrije stukken gespeeld. Een eeuwenoude traditie die op de Outdoor Hunting Day in ere wordt gehouden.

SCHIETWEDSTRIJD Tijdens de Outdoor Hunting Day zal ook de Norma Time Challenge worden gehouden. Een schietwedstrijd waaraan iedereen kan deelnemen die in het bezit is van een geldige jachtakte, sportschutters verlof, KNSA licentie of SJN cursuspaspoort. Niet vergeten mee te nemen! Wie al vast wil oefenen kan de officiële schietkaarten gratis afhalen bij Jachtboutique & Geweermakerij Elspeet. De prijzen zijn een Sauer GTI en een Mauser M12 Max.

a        [Jachtboutique & Geweermakerij Elspeet, Nachtegaalweg 1b, 8075 AW Elspeet, 0577 - 491 546, info@geweermakerij.nl, www.geweermakerij.nl/ohd