Rabobank stimuleert winkelhart Putten

Advertorial

PUTTEN Ondernemersvereniging Winkel Centrum Putten (WCP) introduceerde in 2008 haar eigen spaarsysteem; de WCP Spaarkaart. Met succes: acht jaar later zijn er al 6.500 passen in omloop en de laatste maanden is het aantal winkels dat deelneemt aan de spaaractie verdubbeld tot bijna 50.

WCP-voorzitter Henri Stoffelsen (Domburg's Kaas, Noten en Wijn) vertelt dat een financiële impuls vanuit het Rabobank Randmeren StimuleringsFonds een belangrijke rol heeft gespeeld in deze opmerkelijke groei. ,,Met een bijdrage van 10.000 euro maakte de bank het voor ons mogelijk om de tarieven voor deelnemende winkeliers flink te verlagen. Dit bleek voor veel ondernemers interessant genoeg om het effect van de WCP-spaarkaart zelf te gaan ervaren."

Juwelier Van Hoff doet al vanaf het begin mee aan de WCP Spaarkaart. Mieke van Hoff is erg enthousiast. ,,Het doel van de Spaarkaart is vooral om de klant in het centrum van het dorp te krijgen en ervoor te zorgen dat ze hun geld in Putten uitgeven. Hoe meer winkeliers er aan meedoen, hoe groter het effect is. Het is een gezamenlijke inspanning voor alle winkeliers in Putten om het winkelgebied aantrekkelijk te houden. Daarom ben ik blij dat nu bijvoorbeeld ook de Hema is aangehaakt. En we kijken ook verder dan alleen winkeliers. Steeds meer horecazaken sluiten zich ook aan."

Betrokken bank

Ook Rabobank Randmeren onderkent het belang van een aantrekkelijk winkelgebied. Accountmanager Bedrijven Stephanie van der Weide kent veel plaatselijke winkeliers. ,,Als Rabobank zijn we er natuurlijk bij gebaat dat het goed gaat met onze klanten. Daarom ben ik blij dat wij zoiets hebben als het Stimuleringsfonds. Zoals de naam al zegt, stimuleren we hiermee allerlei initiatieven die de plaatselijke economie versterken."

Klanten

Hoeveel voordeel winkeliers precies hebben van hun deelname, is volgens Henri Stoffelsen moeilijk te zeggen. ,,Iedere klant die een aankoop doet bij de deelnemende winkels, wordt hiervoor beloonde met bepaald aantal punten op de kaart. Die punten zijn geld waard, dat de klant kan besteden bij jou of bij andere deelnemers. Die beloning is je investering. De grootste winst is, dat je meer klanten naar je winkel trekt. En dat levert jou als winkelier uiteindelijk geld op. Mieke van Hoff sluit zich hierbij aan: 'Het belangrijkste voor mij is dat Putten leuk blijft om te winkelen en dat mensen vaker bij Puttense winkels binnenlopen. Dan verdient iedereen eraan."

Interesse Winkeliers die interesse hebben in deelname aan de WCP Spaarkaart kunnen nog het hele jaar 2016 tegen gunstige tarieven kennismaken met het systeem. Mail voor meer informatie met spaarkaart@winkelcentrumputten.nl. ,,Heeft u een project dat mogelijk de steun verdient van het Rabobank Randmeren StimuleringsFonds? Kijk dan op de internetsite www.rabobank.nl/randmeren.

Foto: WCP-voorzitter Henri Stoffelsen (Domburg's Kaas, Noten en Wijn) is goed te spreken over de Rabobank.