• Marit Hop

Restaurant De Bonte Koe bestaat 10 jaar

Advertorial

GARDEREN Restaurant De Bonte Koe bestond afgelopen dinsdag 2 oktober tien jaar. Het restaurant is een heus familiebedrijf en daar zijn de eigenaren trots op. Er is in de afgelopen jaren veel gebeurd, maar de jaren zijn voorbij gevlogen. Positief gestemd gaan eigenaren Johan en Lydia Veldt en Martine van Middendorp-Veldt op naar de volgende 10 jaar.

Het begon tien jaar geleden voor de eigenaren van de een op de andere dag. ,,We werden erop attent gemaakt dat dit pand in Garderen vrijkwam en we waren meteen positief, het was een grote uitdaging maar hier wilden we iets van maken. We zijn na een aantal aanpassingen vrijwel direct opengegaan en zelfs mijn moeder heeft toen nog meegeholpen", aldus Lydia Veldt. Dochter Martine die op dat moment als student in Engeland zat, wilde ook graag meedoen. Het restaurant gebruikt zoveel mogelijk producten uit de omgeving zoals het meel uit molen De Hoop in Garderen.

Het wonen en werken in de mooie omgeving van Garderen is voor de eigenaren echt genieten. ,,We zijn echt bevoorrecht. Elk seizoen is hier mooi en daar passen we ook de menukaart weer op aan. Het is hier heel rustgevend en het is een gezellig dorp met leuke inwoners", laat Lydia weten. De Bonte Koe is bijzonder omdat de uitstraling al tachtig jaar hetzelfde is. ,,Het is eigenlijk de huiskamer van Garderen, er zijn door de jaren heen wel dingen bijgehouden maar niet echt vernieuwd om zo de gezellige en authentieke sfeer te behouden. Het restaurant valt echt op tussen andere restaurants", aldus Johan Veldt. Het team probeert ieder jaar iets te vernieuwen, zo is afgelopen jaar de tuin aangepakt in samenwerking met het programma Robs Grote Tuinverbouwing. 

WILDAVOND

Nederlands bekendste jager Arjan Postma komt naar de wildavond. Hij weet op een bevlogen en aanstekelijke manier te vertellen over de natuur. Postma zal de hele avond aanwezig zijn en bij de jaarlijks terugkerende quiz assisteren. Reden genoeg om 13 oktober aan te schuiven. Jaarlijks is de Wildavond het startschot van het wildseizoen bij De Bonte Koe. ,,De eerste keer dat we deze avond organiseerden waren de gasten al enthousiast en nu is het nog steeds een succes. Wat er dit jaar op het menu staat is nog een verrassing, maar er is in ieder geval een speciaal welkomstdrankje." 

TROTS

Lydia Veldt is trots op alle medewerkers die het bedrijf als een familie maken. ,,De grote krachten achter De Bonte Koe zijn Johan en Martine die heel erg veel aanwezig zijn. Martine doet achter de schermen ook nog ontzettend veel voor het restaurant. Ook zijn we erg blij met de koks en onze schoonzoon Alfred van Middendorp die het gebak verzorgt", vertelt Lydia trots. De vraag of gastheer Wouter de zoon van het stel is wordt vaak gesteld. ,,Wouter is een fijne jongen die ons echt tot een steun is, het voelt in het bedrijf wel als onze zoon."

Geen dag is hetzelfde en daarom blijft het leuk om het restaurant te blijven runnen. ,,We willen zelf nog jaren door, maar voor in de toekomst zou ik het wel leuk vinden als Martine het misschien wel over wil nemen", vertelt Lydia. Ze hopen het een uniek familiebedrijf te kunnen houden.