• Eric Kroes

Rustiek Tuinen, jong en creatief

Advertorial

ELSPEET Rustiek Tuinen is een nieuw hoveniersbedrijf in Elspeet met als eigenaar Bert Mulder. Zoals de slogan 'Uniek in het groen!' al doet vermoeden hanteert dit hoveniersbedrijf een unieke werkwijze. Daar waar mogelijk worden namelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. Dit gebeurt op een zeer professionele wijze, waarbij oog voor detail en leveren van kwaliteit voorop blijven staan. Hoezo, verantwoord ondernemen?

Bert Mulder is een Elspeter die het beroep hovenier al twintig jaar uitoefent. Eerst elf jaar bij een werkgever en de laatste negen jaar bij een zorginstelling.

VERANTWOORD ONDERNEMEN

Nu vindt Bert het tijd om deze twee ervaringen met elkaar te verbinden, waarbij hij zijn grote passie voor het groen kan combineren met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door mensen die niet aan het reguliere arbeidsproces kunnen deelnemen in te zetten bij de aanleg en onderhoud van uw tuin zet Bert een uniek concept neer. Hierbij heeft Bert een goede samenwerking opgezet met VTL Nunspeet. Bert: ,,VTL Nunspeet (vaardigheden training locatie) is een goede werk- en trainingsplek op de gebieden kwekerij, groen, techniek en bos waar ik mee samenwerk". Samen met VTL proberen ze de eigenwaarde van deze doelgroep (Wajong jongeren en mensen met een beperking) te vergroten, door het ontplooien van hun kwaliteiten en het bieden van een opleiding en werkervaring. Daar waar mogelijk wil Bert deze mensen een weg bieden om terug te keren in de maatschappij.

UNIEKE KWALITEITEN

Bert: ,,Als opdrachtgever kun je voor ons kiezen in de eerste plaats als je voor hoogstaande kwaliteit en creativiteit gaat, maar natuurlijk ook als jezelf een klik hebt met onze manier van ondernemen. Maar dat is zeker geen voorwaarde! We zien dat deze mensen zeer specifieke kwaliteiten hebben, en door die op een creatieve manier in te zetten kunnen we die versterken."

Uniek in het groen is dus niet zomaar een slogan, deze bevat een duidelijke visie. Rustiek Tuinen vindt dat een tuin een verrijking moet zijn, een plek die bij uw woning en stijl aansluit, het moet een uitnodigende plek zijn waar men zich thuis voelt. Vanuit die gedachte verzorgt Bert het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Of het nu om een particuliere tuin of een bedrijfstuin gaat, Bert voert de opdrachten allemaal vanuit zijn passie voor het groen uit. Hierbij staan de wensen en behoeften van de klant voorop, maar waarbij unieke details in het ontwerp vaak niet ontbreken. Ook kunnen mensen zelf helpen bij het aanleggen van de tuin. Bert: ,,Meehelpen in de aanleg van uw eigen tuin drukt niet alleen de kosten, maar het kan ook heel goed werken juist omdat op die manier een tuin persoonlijk wordt. Als mensen tuinieren zelf leuk vinden, is het onderhoud van de tuin daarna vaak ook in goede handen. Een tuin aanleggen is namelijk één, maar het daarna netjes houden is nog belangrijker. Hierbij willen wij u natuurlijk ook graag van dienst zijn". 

a [Rustiek TuinenHooiweg 1298075 PZ ElspeetT: +31 6 11295814E: bert@rustiektuinen.nlI: www.rustiektuinen.nl