• Flevonice
  • Flevonice

'Schaatscursus Flevonice in trek'

BIDDINGHUIZEN Het is koud op de ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen. Een mooie dag ligt in het verschiet. De ijsbaan is door de ijsmeesters geveegd en ligt er in de ochtendgloren idyllisch bij, klaar voor de komende drukte. Het koffiezetapparaat staat binnen te pruttelen en de eerste mensen staan te trappelen om zo hun eerste schaatsles te krijgen.

Dit jaar zijn er veel aanmeldingen voor de schaatscursussen op de buitenijsbaan. Vooral de vakantiecursussen voor families zijn erg in trek. De volwassenen schaven hun techniek bij en de kinderen zetten hun eerste schaatsstapjes op het ijs. Ieder op zijn eigen niveau. ,,Schaatsen bij Flevonice komt het dichtst bij schaatsen op natuurijs", aldus een enthousiaste deelnemer. ,,En dat gevoel wil je toch meegeven aan je kinderen en kleinkinderen."

JEUGD Kristel Pinkster van Flevonice is van mening dat ieder kind in Nederland de schaatsen een keer onder gehad moet hebben. Flevonice organiseert dit jaar dan ook meer voor de jeugd. Het gaat bij deze cursussen en evenementen vooral om het sportieve, gezellige en sociale met elkaar te combineren. 

SCHAATSLESSEN De schaatsvereniging van STG Dronten en Flevonice werken veel samen. Beiden streven hetzelfde doel na, namelijk dat zoveel mogelijk mensen het plezier van het schaatsen in buitenlucht (her)ontdekken. De leden van STG Dronten zullen ook komend seizoen schaatslessen voor jong en oud gaan geven op zaterdagochtend. En als nieuwe activiteit gaan zij de 'treintjes rijden avonden' op donderdagavond verzorgen voor de gevorderde schaatser die wil oefenen voor komende toertochten.

De IJsbaan Flevonice is nog geopend tot en met 3 maart. Meer informatie op: www.flevonice.nl.