• De tanks gaan op transport.

    De Bruin Tankbouw

Snelle groei De Bruin Tankbouw

UDDEL De Bruin Tankbouw en G2 Energy groeien snel. Deze familiebedrijven timmeren stevig aan de weg en zoeken nieuwe medewerkers. De bedrijven van De Bruin zijn te vinden op Uddelerveen nr. 79.

Geurtje van den Hoek

Opa had een gemengd bedrijf. Zoon Dries werd kalverhouder en zijn zonen Peter en Arjan hielpen voor schooltijd met voeren. ,,School werd voor ons een beetje bijzaak", lacht Arjan. ,,Maar zo hebben we met z'n drieën ons bedrijf opgebouwd, samen sterk." Hij vertelt over het ontstaan, de ontwikkeling en de werkzaamheden. Hieraan ligt de kalverhouderij van opa Peter de Bruin aan de Aardhuisweg ten grondslag.

HET ONTSTAAN Kalveren krijgen onder andere melk te drinken bij de kalverhouders, een bestanddeel hiervan is wei. Dries plaatste in 1997/1998 een tank voor vloeibare wei, dat leverde financieel voordeel op in de kalverhouderij. De wei-leverancier kreeg meer vraag naar tanks waaruit De Bruin Tankbouw in 2005 is ontstaan. Arjan: ,,Het lassen gebeurde eerst in een kleine werkplaats, allemaal handwerk. In 2009 was de nieuwe hal aan de Uddelerveen klaar voor de tankbouw. Al snel kwam er vraag naar grotere tanks. en geschikte tanks voor voedingsmiddelen en chemische industrie.

FAMILIE Er kwamen familieleden werken, het werd een echt familiebedrijf. We kregen grote projecten én we kregen het Kiwa-certificaat waarmee we professionele slagen maakten. ,,We zijn superblij met het team dat we hebben en dat de cultuur prettig en gezellig is. Als we allemaal doen waar we goed in zijn, doen we automatisch wat we leuk vinden."

G2ENERGY De Bruin maakte ook boilers voor G2energy, een gespecialiseerd bedrijf in zonnecollectoren voor grote stallen. Dit bedrijf is door De Bruin in 2015 overgenomen en zo kwam de ontwikkeling en productie van systemen die bruikbaar zijn voor een groot scala aan duurzame toepassingen voor thermische zonne-energie onder eigen dak. Bij De Bruin zagen ze perspectief en ze wisten andere kalverhouders te overtuigen van hun producten en kostenbesparing. Hiernaast lopen onder andere in de glastuinbouw twee grote projecten, waarvan juist het eerste grootste zonthermische project van Nederland is opgeleverd.

,,Er zijn steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Een onderdeel van de zonnecollectoren zijn unieke sunstrips. Deze sunstrips kochten wij altijd in Zweden", vertelt Arjan. ,,Echter door leveringsproblemen hebben wij Asoluna uit Zweden moeten overnemen om de productie van de sunstrips in de collectoren te kunnen waarborgen."


AANPAKKERS GEZOCHT De Bruin heeft door de snelle groei behoefte aan aanpakkers en aan mensen die willen meedenken, die creatief en flexibel zijn en oplossingsgericht kunnen werken. ,,Een prachtige uitdaging voor technisch opgeleide mensen waar doorgroeien altijd mogelijk is.''

w [www.debruintankbouw.nl
w        [www.g2energy.nl