• Verblindende zonlicht op zonnepanelen langs snelweg

    iStock

Subsidie op energieadvies voor Noord-Veluwse ondernemers

PUTTEN Noord-Veluwse ondernemers kunnen tot eind van dit jaar maximaal 1.000 euro subsidie aanvragen voor een energieadvies. Dat meldt Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV). Bedrijven moeten aan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vanaf 1 juli rapporteren wat het energieverbruik is. Bij hoog verbruik moet worden aangeven welke maatregelen zijn genomen of welke op de planning staan.

,,Steeds meer ondernemers willen aan de slag met energiebesparing", schrijft het IGEV. ,,Dat is niet vreemd, want het levert substantiële kostenbesparingen op. Maar voor sommigen is het uitzoeken van te nemen maatregelen niet eerste prioriteit of best lastig. Het project Energieke Noord-Veluwse Bedrijven biedt ondernemers een onafhankelijk energieadvies en eventueel ondersteuning bij de uitvoering voor een energieadvies."

Bedrijven en instellingen die een energieadvies aanvragen via het project kunnen 50 procent van de kosten, met een maximum van 1.000 euro terug ontvangen. Op dit moment is er nog budget voor minimaal 95 energieadviezen.
In de komende tijd worden in samenwerking met de gemeenten en lokale bedrijvenkringen informatiebijeenkomsten gehouden. Zo is er een bijeenkomst op 18 februari in Heerde en op 19 februari in Elburg.

PARTNERS Het project Energieke Noord-Veluwse Bedrijven biedt ondersteuning aan ondernemers gevestigd in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Het project is een gezamenlijk initiatief van Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV), het Noord-Veluws Ondernemers Overleg, Innovatiehuis De Diamant, VNO-NCW Midden, Rabobank, St. Energieke Regio, Omgevingsdienst Noord-Veluwe (ODNV) en financieel mogelijk gemaakt door de gemeenten en provincie Gelderland.
Meer informatie: www.igev.nl, tel. 06-10014702.