TOP360 van start gegaan

Advertorial

PUTTEN Het begon allemaal met de wens om een klassieke auto-marktplaats op de zetten op internet. Gert van Lagen heeft aan de Stationsstraat 44 een beleving rondom de klassieke auto gerealiseerd met een 360-graden fotostudio, een autowasstraat en een tankstation.

Het pand aan de Stationsstraat werd door Van Lagen gekocht om de automarkt een andere dimensie te geven. ,,Ik zie om mij heen dat het belangrijk is om een andere manier van verkopen te hebben. Vooral klassiekers en oldtimers hebben dat nodig. Door een belevingswereld te fabriceren rondom die klassieke auto's en oldtimers komen autoliefhebbers samen." Het tankstation was voorheen een BP. Het bedrijf stond 2,5 jaar lang stil voordat Van Lagen het kocht en de zaak een complete metamorfose gaf. ,,Met het TanQyou-concept hoop ik een nieuwe markt aan te boren. Het TanQyou-concept spreekt mij erg aan omdat ik op deze manier een eigentijdse tankervaring kan aanbieden. We hebben ook een wasbox waar de auto met de hand wordt gewassen met speciale shampoo en speciaal water."

3D-fotografie

Van Lagen heeft ervaren dat veel verkopers van klassieke auto's het lastig vinden om hun wagen op een goede manier te presenteren op een aanbodwebsite voor klassieke oldtimers. Toen hij zijn vorige bedrijven verkocht ging hij zich meer verdiepen in de 3D-fotografie. ,,Ik wilde graag een digitaal platform opzetten. Hoe breng je een auto zo goed mogelijk in beeld? Door hem van alle kanten te belichten. 3D is daar een goed middel voor."

Met een klein draaischijfje dat hij gemaakt had van de achterkant van een klok en een mini cooper die op die draaischijf rond kon draaien, ging Van Lagen het gesprek aan met een computerprogrammeur en een bedrijf dat een grote draaischijf kon maken stevig genoeg voor auto's. Na negen maanden werd de grote fotostudio gerealiseerd. In een hoek hangen diverse camera's die de auto in razendsnelle kliks op de gevoelige plaat vastleggen. ,,Klanten kunnen foto's laten maken om hun oldtimer of klassieker beter te kunnen verkopen. Anderen gebruiken de foto's om online hun bezit te kunnen laten zien. Het is dan ook niet gek dat er al mensen langs zijn geweest omdat ze een fotoshoot cadeau kregen. ,,Mensen zijn trots op hun dierbare bezit." 

Door de 3D-foto's kan tot op de centimeter nauwkeurig naar de auto gekeken worden en in het interieur. ,,De verkoper heeft een grote wens om transparant te zijn. Over het algemeen komen kopers uit het hele land en zij willen precies weten wat voor vlees er in de kuip zit. Aan de bekleding van een auto kunnen ze al zien of een auto in een slechte staat verkeert." Autobedrijven uit de omgeving komen nu ook langs om de auto's hier te laten fotograferen, ,,Het is echt een middel dat in de nabije toekomst zal toenemen in gebruik." De naam van het bedrijf TOP360 is dan ook niet geheel toevallig gekozen: de 360 graden-fotografie zal in de toekomst alleen maar toenemen. 

a [TOP360Stationsstraat 44 Putten0341-230360www.top-classics.nl