• Geurtje van den Hoek

Uddel snel gewend aan TinQ

Advertorial

UDDEL Tijd om te tanken! Die kreet is nu ook in Uddel te lezen. De brandstofpompen bij Garage Van de Kolk, Elspeterweg 16 A, zijn overgenomen door TinQ. Zaterdag is de officiële ingebruikneming. Er zijn dan fikse kortingen.

De geschiedenis van benzinepompen bij Van de Kolk gaat terug tot de jaren '20 in de vorige eeuw toen familie De Bie aan de Heegderweg begon met de verkoop van autobanden, benzine en dieselolie. Vanaf 1954 huurde Rijk van de Kolk de werkplaats van familie De Bie. In 1972 werd het zijn eigendom. Het gezin Van de Kolk verhuisde in 1982 van de Garderenseweg naar een nieuwe woning aan de Elspeterweg, voorheen Heegderweg. 

Jan 'van Rijk' nam in 1983 de garage en pompen over na het overlijden van vader Rijk. Duizenden keren kwam hij in zijn stofjas naar de pomp gelopen om een klant te helpen. Maar de literprijzen veranderen steeds en er is vandaag de dag niet veel meer aan brandstof te verdienen. Jan: ,,Je kunt niet meer met de markt mee." Onlangs is hij met zijn werkzaamheden in de garage en aan de pomp gestopt vanwege zijn gezondheid. Zoon Rijk is nu de volgende generatie in de garage. 

ONBEMAND

Maar Rijk hoeft niet de pompen te bedienen. Sinds enkele weken en zaterdag dan officieel, kan iedereen er zelf tanken met het bankpas, creditcard of tankpas. Gewoon de aanwijzigingen op de zuil volgen, super gemakkelijk. En natuurlijk helemaal van deze tijd. In Uddel is niet iedereen dat nog gewend, maar ach, als Jan in de gaten heeft dat er een klant is die het allemaal niet zo snel ziet, is hij er als de kippen bij om tekst en uitleg te geven. Als hij thuis is tenminste, want ook dat is veranderd. Hij en zijn vrouw hebben nu de handen vrij en kunnen er eens wat vaker op uit. Als hij er niet is wordt er -zonodig- vanuit de werkplaats een helpende hand geboden.

Een benzinestation zonder shop en zonder personeel heeft als voordeel dat de literprijs flink naar beneden kan. ,,En dat hebben in Uddel al veel mensen in de gaten", zo vertelt Willem de Graaf, strategisch manager bij TinQ. ,,Dit station, nummer 317, ligt aan een drukke doorgaande weg en de frisse uitstraling zorgt ervoor dat velen even een tankstop nemen. En de betrokkenheid van familie Van de Kolk is nog groot, dat is uniek en prachtig om te zien." TinQ is de laatste jaren sterk gegroeid naar ruim driehonderd stations. Op diverse plaatsen werd bij overname de shop gesloten en kwamen er onbemande pompen.

ZONDAGSRUST

Het station is zoals altijd al, op zondag gesloten. Uit respect voor de zondagsrust die in Uddel hoog aangeschreven staat.Maar de openingstijden zijn ruimer dan voorheen. ,,TinQ heeft regelmatig leuke acties voor de klanten maar de prijs is allesbepalend natuurlijk. Wij zijn erg tevreden met hoe het nu gaat, we zijn blij met de betrokkenheid van familie Van de Kolk en hebben zeker vertrouwen in de toekomst. Wij zien ernaar uit om zaterdag veel klanten te ontmoeten."

w [www.tinq.nl