• Eric Kroes

Van bloem tot kerstboom of workshop

ELSPEET Deze maand is het vier jaar geleden dat 't Bloemenhuus de deuren opende in Elspeet. Inmiddels weten velen de weg te vinden voor hun verse bloemen, planten en cadeaus. De verhuizing naar de Staverdenseweg twee jaar geleden is een goede stap geweest. Meer aanbod en meer werkruimte. Ook met bruids- en rouwwerk heeft 't Bloemenhuus een begrip gemaakt in Elspeet en omgeving.

Eric Kroes

De eerste stap maakte Sandra Noordijk vier jaar geleden met het openen van haar Bloemenhuus en twee jaar geleden de volgende stap naar een grotere winkel. De derde stap is ook al ingezet door zich open te stellen als leerbedrijf. Sandra Noordijk: ,,Sinds dit schooljaar hebben we een BBL-leerling in dienst. Bernadette heeft al ervaring in de bloemenwinkel opgedaan en is daarom een welkome hulp. Samen willen we de klant zo goed mogelijk helpen."

KERSTBOMEN De tijd om het thuis gezellig te maken is weer aangebroken. Vanaf eind november hebben ze ook bij 't Bloemenhuus weer de kerstbomen met kluit in het assortiment. Door de diverse soorten en maten is hier voor iedereen wel een passende boom te vinden. Noordijk: ,,Natuurlijk zijn in deze tijd dan ook verse kerststukken verkrijgbaar. We kunnen voor een ieder een kerststuk naar wens maken, mits de klant deze op tijd bestelt. Ook de zakelijke markt bedienen we van sfeervolle kerstgeschenken. En als je nog iets anders hebt bedacht, vraag dan gerust naar de mogelijkheden!"

WORKSHOPS Voor wie liever zelf aan de slag gaat voor een kerststukje, kan meedoen aan een workshop. Noordijk: ,,Dat steken we dit keer in een ander jasje. De deelnemers gaan deze keer ook verven. Natuurlijk zullen de bloemen niet ontbreken want dan is een kerststuk pas compleet." Wie ook wil genieten van een gezellige avond en een zelfgemaakt stuk in huis, kan voor meer informatie kijken op Facebook of vragen in de winkel aan de Staverdenseweg 27 in Elspeet.

WINTERLICHT De eerste voorbereidingen voor de organisatie van Winterlicht Elspeet vinden achter de schermen ook al plaats. Noordijk: ,,Dit sfeervolle evenement vindt plaats op 7 december. Samen met de mede-organisatoren hopen we hiermee de inwoners van Elspeet een gezellige middag/avond te bieden in eigen dorp. En dat vinden wij belangrijk!"

't Bloemenhuus is behalve op maandag elke dag geopend. Vanwege de feestdagen is de winkel in december wel extra geopend op maandag, te weten op 24 en 31 december. De reguliere openingstijden zijn: dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 18.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur, zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur (van dinsdag tot en met vrijdag is de winkel gesloten tussen 12.15 en 13.15 uur).

a        ['t Bloemenhuus Elspeet, Staverdenseweg 27, 8075 AN Elspeet, T: 0577 750812 / 06 – 30 93 73 83, E: info@bloemenhuus.nl, I: www.bloemenhuuselspeet.nl