• Joyce de Roo en Diana Gebbink vieren het vijfjarig bestaan van Fysiotherapie Bijsteren.

    Maranke Pater

Vijf jaar Fysiotherapie Bijsteren

PUTTEN Diana Gebbink en Joyce de Roo, eigenaren van Fysiotherapie Bijsteren kijken met een goed gevoel terug op de vijf eerste jaren van Fysiotherapie Bijsteren.

Momenteel werken de fysiotherapeuten fulltime in hun gezamenlijke praktijk. Gebbink: ,,We zijn vijf jaar geleden begonnen met één patiënt en op het ogenblik hebben we te maken met een praktijk die zo goed loopt dat we extra uren zijn gaan werken." De explosieve groei is volgens de dames te danken aan de unieke therapieën die ze geven waaronder de McKenzietherapie en Dry Needling. De Roo: ,,We zijn allebei docent op de opleiding Dry Needling Domburg. Deze therapie wordt door veel therapeuten gegeven als behandeling, echter de kracht ligt in de uitgebreide ervaring en dat maakt dat mensen uit verre regio's naar onze praktijk komen. Ook de McKenzietherapie heeft enorme aantrekkingskracht. De McKenziemethode richt zich op mensen met klachten en pijn in de nek en rug in combinatie met uitstralende klachten naar arm of been. Door deze oefenmethode kunnen mensen voor 90 procent zelf iets aan hun klachten doen."

HANDS-ON Beide therapeuten zijn continue bezig met vakverdieping en kwaliteit. De Roo is sinds 2008 credentialled McKenzietherapeut en heeft afgelopen jaar stage gelopen op de Rugpoli Velp om zichzelf deze methode nog meer eigen te kunnen maken. Gebbink heeft zich geschoold in de Fasciatherapie en Mylogenicsmethode. Beide fysiotherapeuten hebben een hands-on-mentaliteit. Ze onderzoeken waarom het lichaam van een cliënt niet uit zichzelf herstelt en wat beperkende factoren zijn en vooral waarom een cliënt het niet zelf kan oplossen. De Roo: ,,Door gerichte vragen te stellen en onderzoek te doen kom je erachter of iemand overbelast is, of juist gewend is om te bewegen op een bepaalde manier." Gebbink: ,,We zijn daarnaast een samenwerking aangegaan met andere fysiotherapeuten binnen Zorgpartners Midden Nederland. We vergaderen regelmatig, doen samen cursussen, ontwikkelen producten zoals een 'Valpreventietraining' en zijn allemaal aangesloten bij Fysiokeurmerk."

NETWERK In de afgelopen vijf jaar is er een uitgebreid netwerk ontstaan met diverse disciplines als ergotherapie, logopedie, osteopathie, et cetera waar de praktijk mee samenwerkt. Gebbink: ,,Op die manier kunnen wij onze cliënten optimale zorg bieden. Naast het werk in de praktijk, verzorgen we ook de fysiotherapie bij Norschoten en de Rozelaar wat voor een erg leuke afwisseling zorgt. We kijken terug op vijf geweldige jaren, waarin we het gevoel hebben goed op onze plek te zijn in Putten."

Met het oog op de ontwikkeling in nieuwbouwwijk Rimpeler zijn de fysiotherapeuten op zoek naar een ZZP'er die samen met hen Fysiotherapie Bijsteren verder vorm wil geven. Gebbink: ,,We zijn echt op zoek naar een klassiek opgeleide fysiotherapeut die ook ervaring heeft met orthopedie en geriatrie."

a        [Fysioptherapie Bijsteren, Jan van Nijenhuisstraat 201 Putten, 0341-843460, www.fysiotherapiebijsteren.nl.